De kwetsbaarheid van WebP bestanden en de mogelijke impact op uw bedrijf.

Recentelijk is er een ernstige kwetsbaarheid ontdekt in WebP-bestandsformaten, die een directe bedreiging vormt voor een veel soorten software en applicaties. Deze ontdekking benadrukt het voortdurende belang van waakzaamheid en proactieve beveiligingsmaatregelen. In deze blog verkennen we de aard van deze kwetsbaarheid, de potentiële impact op bedrijven en de stappen die u kunt nemen om uw organisatie te beschermen.

Wat zijn WebP-bestanden?

WebP is een modern beeldformaat dat is ontwikkeld door Google. Het biedt superieure compressie voor afbeeldingen op het web, waardoor websites sneller laden en minder bandbreedte gebruiken. WebP is populair geworden vanwege de efficiëntie en wordt breed ondersteund door verschillende browsers en applicaties.

Wat houdt de WebP-kwetsbaarheid in? 

Recentelijk is er een ernstige kwetsbaarheid in het WebP-bestandsformaat aan het licht gekomen. Deze kwetsbaarheid, gelegen in de libwebp-bibliotheek, heeft een scala aan veelgebruikte software getroffen, waaronder 1Password, Discord, Microsoft Teams, Skype, Telegram en vele anderen. Het is essentieel om actie te ondernemen en uw software bij te werken.

Google heeft de kwetsbaarheid bestempeld met hun hoogste ernstbeoordeling: een 10/10. Het draait om een heap buffer overflow in WebP, gerelateerd aan het Huffman-coderingsalgoritme dat door libwebp wordt gebruikt voor lossless compressie.

Deze kwetsbaarheid maakt het mogelijk voor hackers om toegang te krijgen tot gevoelige informatie en systemen te infiltreren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


Wat moet u doen? 

Het is van cruciaal belang dat bedrijven proactief handelen om zichzelf te beschermen tegen de WebP-kwetsbaarheid. Een van de belangrijkste stappen is het regelmatig updaten van software. Updates bevatten vaak beveiligingspatches die kwetsbaarheden aanpakken en de systemen versterken tegen aanvallen.

Cyberveiligheid voor uw bedrijf

Bewustzijn en actie zijn essentieel omtrent de WebP-kwetsbaarheid. Wacht niet tot het te laat is: wees proactief en bescherm uw bedrijf tegen mogelijke beveiligingsinbreuken. Benieuwd hoe cyberveilig uw bedrijf is? Vraag nu onze gratis cybersecurityscan aan en zet de stap naar een veiligere toekomst voor uw bedrijf!