Een interview met ChatGPT: Hoe toepasbaar is de chatbot volgens zichzelf?

Een interview met ChatGPT: Hoe toepasbaar is de chatbot volgens zichzelf?

Het wordt de meest ‘disruptive’ technologie van het moment genoemd. Deze ontwikkeling is te vergelijken met uitvindingen zoals het wiel, de gloeilamp of de mobiele telefoon. De inmiddels wereldberoemde chatfunctie is een krachtige, AI-aangedreven chatbot die kan worden geïntegreerd in websites, mobiele apps en andere digitale platforms. Het maakt gebruik van machine learning en natural language processing om gesprekken te voeren met gebruikers.

Maar wat kun je ermee in het bedrijfsleven? Om hierachter te komen hebben we een interview opgezet met de bot in kwestie.

1Key                    

Wat kun je als bedrijf met chat gpt?

ChatGPT             

Als bedrijf kun je ChatGPT gebruiken voor verschillende toepassingen, zoals:

  • Klantenservice: ChatGPT kan worden gebruikt als virtuele assistent om vragen van klanten te beantwoorden en problemen op te lossen.
  • Marketing: ChatGPT kan worden gebruikt om gesprekken aan te gaan met klanten en hen te voorzien van gepersonaliseerde aanbevelingen en promoties.
  • Productontwikkeling: ChatGPT kan worden gebruikt om feedback van klanten te verzamelen over producten en diensten van het bedrijf.
  • Interne communicatie: ChatGPT kan worden gebruikt als interne assistent om taken en vragen van medewerkers te beantwoorden en te ondersteunen..

1Key                    

Kun je ook mijn agenda bijhouden?

ChatGPT             

Als AI-taalmodel heb ik geen directe toegang tot jouw agenda of andere persoonlijke informatie, omdat ik niet ben geïntegreerd met jouw apparaten of software. Echter, ChatGPT kan wel suggesties geven voor tools en software die je kunnen helpen bij het bijhouden van je agenda.

1Key                    

Kun je ook al audioberichten vertalen?

ChatGPT             

Ja, er zijn tegenwoordig veel geavanceerde vertaalsoftware en -applicaties beschikbaar die in staat zijn om spraak-naar-tekst transcriptie te doen, en vervolgens deze tekst te vertalen naar een andere taal.

1Key                

Waar kan ik dan spraakberichten achterlaten?

ChatGPT    

Er zijn verschillende applicaties en platforms beschikbaar waar je spraakberichten kunt achterlaten, afhankelijk van wat je zoekt en waarvoor je het wilt gebruiken. Hier zijn enkele suggesties:

  • Messaging apps: De meeste messaging apps, zoals WhatsApp, Telegram, en Facebook Messenger, bieden de mogelijkheid om spraakberichten te verzenden.
  • Voice recorders: Er zijn verschillende voice recorder-apps beschikbaar voor zowel iOS als Android.
  • Voice messaging platforms: Er zijn ook speciale voice messaging platforms beschikbaar, zoals Voxer en HeyTell.

1Key                    

Ik bedoel natuurlijk om hier te chatten

ChatGPT             

Ik begrijp het, als je spraakberichten wilt verzenden tijdens het chatten hier op dit platform, is dat momenteel niet mogelijk omdat dit een tekstgebaseerde chat is.

1Key                    

Kun je chatgpt integreren in de website als virtueel contactcenter?

ChatGPT              

Ja, bijvoorbeeld via een chatvenster, pop-up of chatbot.

1Key                    

Kun je jou dan ook voorzien van bedrijf of productspecifieke informatie waarmee je klanten bedient?

ChatGPT              

Ja, dit kan worden bereikt door ChatGPT te trainen met de specifieke kennis en informatie die nodig is om de vragen van klanten te beantwoorden en hen te voorzien van de informatie die ze nodig hebben.

1Key                

Kun je eens een voorbeeld geven van een succesvolle integratie van chatgpt in het bedrijfsleven?

ChatGPT              

Een voorbeeld is de Amerikaanse bank Capital One. Ze hebben een chatbot genaamd Eno gecreëerd die is gebouwd op het ChatGPT-framework en kan worden geïntegreerd in verschillende digitale platforms, zoals de Capital One-app en de website.

1Key                    

En hoe weten we dan zeker dat er geen gevoelige data wordt gelekt?

ChatGPT              

Het is belangrijk om de privacy en beveiliging van gegevens te waarborgen bij het gebruik van ChatGPT in het bedrijfsleven. Bedrijven kunnen de beveiliging van ChatGPT waarborgen door middel van het beveiligen van de infrastructuur, gegevensversleuteling, data-minimalisatie, monitoring en audits, beleid en training. Door deze maatregelen te nemen, wordt ChatGPT veilig en betrouwbaar gebruikt en wordt het risico op gevoelige informatie die wordt gelekt, geminimaliseerd.

1Key                    

Dat klinkt wel als een hoop werk, aan welke regels moet een bedrijf voldoen om het te mogen gebruiken?

ChatGPT             

Bedrijven moeten voldoen aan verschillende regels bij het gebruik van ChatGPT om te voldoen aan de wet- en regelgeving inzake privacy, gegevensbescherming en consumentenbescherming. Enkele van de belangrijkste regels zijn gegevensbescherming, consumentenbescherming, beveiliging en ethisch gebruik.

1Key                    

Ok bedankt! Het klinkt alsnog als veel werk als je hier niet in gespecialiseerd bent. Wie zou je om hulp kunnen vragen bij een goede integratie van chatGPT?

Chat GPT            

Als een bedrijf niet gespecialiseerd is in het integreren van ChatGPT of andere AI-oplossingen, kan het zeker voordelig zijn om de hulp in te roepen van een gespecialiseerd bedrijf of een AI-consultant.

1Key                    

Heb je nog meer voorbeelden van bijvoorbeeld laagdrempelig gebruik in een MKB bedrijf?

Chat GPT            

Ja, er zijn verschillende manieren waarop MKB-bedrijven ChatGPT kunnen gebruiken om hun bedrijfsactiviteiten te verbeteren en de klantervaring te verbeteren. Enkele voorbeelden zijn:

  • Planning: ChatGPT kan worden gebruikt om afspraken te plannen en reserveringen te maken voor klanten.
  • FAQ’s: ChatGPT kan worden gebruikt om veelgestelde vragen van klanten te beantwoorden en hen te helpen bij het vinden van de juiste informatie. Dit kan de werklast verminderen van medewerkers die anders tijd zouden besteden aan het beantwoorden van dezelfde vragen.
  • Teksten maken: het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om lange rapporten, artikelen of zelfs hele boeken samen te vatten tot de belangrijkste punten, waardoor het lezen ervan veel efficiënter wordt. Ook kan ChatGPT gebruikt worden om automatisch gegenereerde samenvattingen te controleren op grammatica, stijl en duidelijkheid. Dit kan nuttig zijn voor bedrijven die regelmatig rapporten of andere documenten moeten opstellen en willen zorgen dat deze professioneel en goed leesbaar zijn.

1Key                    

Denk je niet dat uiteindelijk zoekmachines vervangen worden door AI?

Chat GPT            

Het is mogelijk dat zoekmachines in de toekomst worden vervangen door AI, maar het is onwaarschijnlijk dat dit op korte termijn zal gebeuren. Zoekmachines zoals Google en Bing blijven voorlopig waarschijnlijk de meest gebruikte manier om informatie op het internet te vinden. AI kan wel worden gebruikt om zoekopdrachten te verbeteren en zoekresultaten te personaliseren, maar het zal waarschijnlijk nog een tijdje duren voordat AI volledig in staat is om de taak van zoekmachines over te nemen.

1Key                    

Klinkt goed. Ik wil deze chat eigenlijk gebruiken als interview voor onze nieuwsbrief, mag dat?

Chat GPT            

Natuurlijk, je mag deze chat zeker gebruiken als interview voor je nieuwsbrief, zolang het maar in lijn is met de geldende regels en voorschriften voor het gebruik van content van derden. Het is ook belangrijk om de bron (ChatGPT) te vermelden en te zorgen voor nauwkeurigheid van de antwoorden. Als er nog specifieke vragen zijn die je wilt stellen, laat het me dan gerust weten!

1Key                    

Voor ik het vergeet te vragen, waar woon je eigenlijk?

Chat GPT            

Als een AI-model heb ik geen fysieke aanwezigheid en leef ik alleen als computerprogramma op servers van OpenAI. Dus ik ben niet echt “ergens” en kan niet fysiek “zijn”. Maar ik functioneer wel goed en sta altijd klaar om vragen te beantwoorden!

1Key                    

En hoe oud ben je?

Chat GPT            

Als AI-model heb ik geen leeftijd in de zin van jaren, omdat ik geen biologisch wezen ben. Ik ben slechts zo oud als mijn trainingsdata, die tot en met 2021 loopt. Mijn kennis wordt echter voortdurend bijgewerkt en uitgebreid door mijn makers bij OpenAI, dus ik blijf groeien en evolueren.

1Key                    

Ik vond het een leuk interview. Wil je nog iets meegeven aan de lezers van onze nieuwsbrief?

Chat GPT            

Natuurlijk! Ik zou willen benadrukken dat de toepassingen van AI, zoals ChatGPT, eindeloos zijn en dat ze een grote meerwaarde kunnen bieden aan bedrijven en organisaties van elke omvang. Het is echter belangrijk om altijd rekening te houden met de wet- en regelgeving en ethische overwegingen bij het implementeren van deze technologieën. Met een verantwoord gebruik van AI kunnen we de voordelen van deze krachtige tools benutten en tegelijkertijd de privacy, veiligheid en gelijkheid van onze klanten en gebruikers beschermen.

1Key                    

Bedankt voor je tijd!

Chat GPT            

Graag gedaan en succes met de nieuwsbrief!