De producten zetten we in voor deze klant

Telefooncentrale

Internet & wifi

Netwerk- en systeembeheer

Over Gemeente Vught

Bij de gemeente Vught werken circa 250 medewerkers. Deze medewerkers bedienen de 25.000 inwoners van de gemeente. De interne IT-afdeling bestaat voornamelijk uit applicatiebeheerders. Voor de diensten netwerk- en systeembeheer zijn wij al jarenlang partner. Wat begon bij een simpele wifi-connectie in 2010, is uitgegroeid tot een jarenlange samenwerking waarin we voornamelijk worden ingeschakeld voor derdelijns support en specialistische projecten.

Een waterdicht bedrijfsnetwerk in één weekend

De overbezette huisartsenposten en het besmettingsgevaar waren voor gemeente Vught de aanleiding om een covid-noodlocatie op te zetten in een lokale sporthal. Zo werden de overige patiënten niet in besmettingsgevaar gebracht. Om de locatie optimaal te laten functioneren is een werkend netwerk, een telefooncentrale en een speciaal noodnummer opgezet. De eerste vraag kwam op vrijdag en de maandag daarop zouden de huisartsen gestationeerd worden op deze post. Gemeente Vught maakte de keuze om de volledige verantwoordelijkheid van het bedrijfsnetwerk aan ons over te dragen. Zo gingen wij aan de slag.

Binnen een half uur lag het eerste conceptvoorstel klaar en hadden we contact opgenomen met onze vaste leveranciers. Zo konden zij direct aan de slag met het opsturen van de benodigde hardware. In de tussentijd hadden we toestemming gekregen van de nabijgelegen school om een straalverbinding op te zetten vanaf hun locatie naar de sporthal. Aangezien er namelijk geen enkele mogelijkheid tot verbinding was vanaf de sporthal, gingen we op zoek naar een andere creatieve oplossing. Uiteindelijk stonden op zaterdagochtend alle telefoonnummers klaar en was de telefooncentrale geconfigureerd. Zo kon alles de zaterdagmiddag al geïnstalleerd worden op locatie.

Het vermogen om snel te schakelen

De sleutel tot het succes van dit project? Het vermogen om snel te kunnen schakelen. Zowel intern als met alle partners. Van de leveranciers waarbij de juiste hardware binnen no-time moest worden geleverd tot de bevriende basisschool waar vanuit de straalverbinding is opgezet. Dit resulteerde niet alleen in soepele en snelle afronding van dit project. Op deze manier konden we zorgen voor een volledig bedrijfsnetwerk. Het was namelijk geen kwestie van alléén internet of telefonie. Gemeente Vught wilde een totaal operationeel bedrijfsnetwerk. Bob: “Wij wisten direct dat het geen makkelijke opdracht was. Dat 1Key het lef had om de opdracht aan te nemen gaf ons het vertrouwen dat ze het ook succesvol konden afronden. “

Ging het geheel vlekkeloos?

Uiteindelijk bleek het nog een behoorlijke uitdaging te zijn om door de firewall van de nabijgelegen basisschool te komen. Wij gingen de uitdaging aan door middel van het opzetten van een VPN-tunnel die wel door de firewall heen kon.

"De locatie die we op het oog hadden had weinig voorzieningen. Bovendien was het belangrijkste dat alles veilig, betrouwbaar en stabiel was. Met dat soort projecten biedt 1Key vaak de uitkomst"

Bob Appeldoorn - Gemeente Vught