4 Bewezen manieren om de kosten van een datalek te beperken

Geen enkel bedrijf wil te maken krijgen met een datalek. Helaas is het in de huidige omgeving moeilijk om ze volledig te vermijden. Ongeveer 83% van de organisaties heeft meer dan één datalek meegemaakt. Wereldwijd zijn de gemiddelde kosten van een datalek nu €4.35 miljoen. Dit is een stijging van 2,6% ten opzichte van vorig jaar. Bedrijven kunnen zich wapenen tegen het dreigende onheil van een datalek. Er zijn enkele bewezen tactieken die ze kunnen gebruiken om de kosten te beperken.

Een aantal van deze tactieken bespreken we hieronder. Maar: voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

Cybersecurity tactieken om de impact van een lek te verminderen

  • Gebruik een hybride cloud aanpak: Lekken in zowel de openbare cloud als de private cloud kosten meer dan die in organisaties die een hybride cloud aanpak gebruiken.
  • Stel een incident response plan op en oefen het: Het hebben van een geoefend incident response plan vermindert de kosten van een datalek. Het verlaagt deze gemiddeld met €2.66 miljoen per incident. Een flink bedrag dus!
  • Adopteer een Zero Trust beveiligingsaanpak: Organisaties die zero trust tactieken niet inzetten, betalen gemiddeld €1 miljoen meer per datalek.
  • Gebruik tools met beveiligings-AI en automatisering: Dankzij oplossingen met beveiligings-AI en automatisering dalen de kosten van een datalek met 65,2%. Dit soort oplossingen omvat tools zoals Advanced Threat Protection (ATP).

Klinkt dit voor jou als hocus pocus?

Samenwerken met een betrouwbare IT-partner neemt een groot deel van de beveiligingslast van jouw schouders. Wij begrijpen dat cybersecurity een lastig onderwerp is. Wij helpen je graag om het in verstaanbare taal uit te leggen.

Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken over jouw Cybersecurity Roadmap.